Главчев: Тези избори ще ги организираме по-добре от предишните
Секция: БЪЛГАРИЯ
04 Септември 2024 12:47
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Главчев: Тези избори ще ги организираме по-добре от предишните Проблемът с безводието в Кочериново и околните села е решен, заяви служебният премиер

/КРОСС/ Започва активната работа по организацията на вота. Вече проведохме едни избори. Смятам, че тези ще проведем още по-добре. Това заяви служебният премиер Димитър Главчев преди редовното правителствено заседание.

Той уточни, че това е основната разлика между служебното и редовното правителства - задачата на първото е основно да осигури честността и легитимността на изборите. В Изборния кодекс много ясно е посочено кой има водеща роля при провеждането на избори, а това са избирателните комисии и респективно Централната избирателна комисия, посочи Димитър Главчев. Той каза, че ще държи да се изпълняват функциите, както са разписани в законодателството. „Няма да приема да ни вменяват функции, но и ще държа ние да изпълняваме нашите", подчерта премиерът.

Главчев заяви, че Министерският съвет днес ще разгледа законопроект, който позволява на потребителите да завеждат колективни искове в случай на измама.

В Община Кочериново вече има вода, съобщи министър-председателят.