Министър Стоянова: Запозната съм с проблемите в автомобилния сектор и ще съдействам за решаването им
Секция: БЪЛГАРИЯ
05 Септември 2024 06:59
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Министър Стоянова: Запозната съм с проблемите в автомобилния сектор и ще съдействам за решаването им

/КРОСС/ Запозната съм с проблемите при автомобилните превози на пътници и товари и заедно ще работим за подобряване на условията в сектора. Това заяви вчера министърът на транспорта и съобщенията Красимира Стоянова по време на проведената среща с представители на браншовите организации.

„Започваме незабавни разговори с ресорните министерства за да набележим спешни мерки за облекчаване преминаването на тежкотоварния трафик през граничните пунктове. Ще бъдат разгледани всички възможности, за да се намерят реалистични и бързи решения по този въпрос", отбеляза Красимира Стоянова. Тя посочи, че работата в администрацията ще бъде ускорена, така че да няма забавяне, както в административното обслужване, така и при изготвянето на нормативни промени.

Представителите на браншовите организации изразиха подкрепа и готовност за съвместни действия, така че да бъдат предприети мерки, които да доведат до устойчивост в автомобилните превози и повишаване на ефективността при предлагането на транспортните услуги.