Горещо време, дъжд и гръмотевици
Секция: БЪЛГАРИЯ
05 Септември 2024 07:14
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Горещо време, дъжд и гръмотевици

/КРОСС/ Ще бъде предимно слънчево и горещо. В следобедните и вечерните часове ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и главно в планинските райони ще превали и прегърми. Ще духа слаб вятър от изток-североизток, в Североизточна България умерен от север-северозапад. Максималните температури ще бъдат между 29° и 35°, в София около 30°.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа умерен север-северозападен вятър, който след обяд ще се ориентира от изток-югоизток. Максималните температури ще бъдат между 27° и 29°. Температурата на морската вода e около 26°-27°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

В планините ще преобладава слънчево време, но около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали и прегърми. Ще духа слаб до умерен вятър от север-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 23°, на 2000 метра около 16°.

В петък и събота над по-голямата част от страната сутрин ще бъде предимно слънчево. В часовете около и след обяд и до полунощ ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. В петък на повече места в Западна България, а в събота в цялата страна, ще има краткотрайни валежи, в отделни райони с гръмотевици. Температурите постепенно ще се понижават.

В неделя и понеделник ще има повече слънчеви часове, а валежите ще са на по-малко места, първият ден главно в планините и в югоизточните райони, вторият ден в Западна България.

Източник:НИМХ