Куче асистент беше застреляно в двора на къщата, в която живее, в Равно поле
Секция: БЪЛГАРИЯ
05 Септември 2024 08:27
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Куче асистент беше застреляно в двора на къщата, в която живее, в Равно поле

/КРОСС/ Куче асистент беше застреляно в двора на къщата, в която живее, в Равно поле. Стопанката на лабрадора Рожен страда от диабет, а неговата роля предвиждала да бъде неотлъчно до нея, за да я предпазва от животозастрашаващи състояния, когато кръвната ѝ захар не е в норма.

На 3 септември сутринта човекът, с когото живея, пуска кучето на двора и към 10 часа ми се обажда, че Рожен не е на двора, но после го видя прострелян, разказа стопанката на починалия любимец Виктория Александрова. Нямах сили да работя. Той беше много ценен за мен. Аз съм с много тежка форма на диабет, а Рожен се обучаваше да разпознава хипогликемични кризи. Той е от кучетата, които спасяват животи, каза тя.

По думите ѝ обучението е доста трудно и отнема около 2 години. Рожен е бил застрелян с въздушна пушка, което възпрепятства откриването на извършителя, но заради мястото на убийството, стопаните предполагат, че извършителят е някой в съседство.

При друг случай в другия край на селото дворна котка е била простреляна във врата. Пред NOVA стопанката заяви, че имат само подозрения кой е виновникът, но не и доказателства.

Равно поле е доста бързоразвиващо се село. Това са случаи, които страшно ме озадачиха. Фактът, че наведнъж се случват. Има и трети случай - на запис от охранителни камери се вижда как е стреляно по куче от автомобил. В момента се разследва от полицията, каза кметът на селото.