Шофьор помете три коли. Какво ще бъде наказанието за мъжа, дал положителен тест за наркотици
Секция: БЪЛГАРИЯ
05 Септември 2024 08:53
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Шофьор помете три коли. Какво ще бъде наказанието за мъжа, дал положителен тест за наркотици

/КРОСС/ Шофьор с положителен тест амфетамин помете спрели автомобили в столичния квартал „Люлин". В момента на удара в една от колите е имало хора.

Инцидентът става в сърцето на „Люлин", само на 100-200 метра от кооперативния пазар, Калин Пейчев става свидетел на всичко и се притичва на помощ.

Едното момче спира на кръстовището да прави ляв завой и другият зад него го удря с по-висока скорост и се врязват в два паркирани отсреща автомобили. Отидох, не можеше да се отвори вратата, счупих прозорец и изгасих колата, за да не се запали. Обадих се на 112 да изпратят екип на Бърза помощ и полицията и помогнах на момчето да излезе, разказа Калин.

В пострадалия автомобил е имало двама души - момче и момиче. Момчето от камшичния удар беше малко зашеметено, затова повиках 112. Изкарахме го, сложихме му едно столче, допълни Калин Пейчев.

Шофьорът, причинил удара, обяснил, че се загледал надолу и не успял да реагира и да спре. Полевият му тест обаче показaл употреба на наркотици. Отведен е, за да даде кръвна проба.

Свалиха му номерата на колата и го отведоха с патрулния автомобил. После са го закарали на кръвна проба, какво е станало - не знам. Не е имало скандали, пререкания, бой. Те са млади още, деца са, може и да са пили някакви енергийни напитки, знам ли вече на какво отговарят тези тестове. Това е и са още неопитни, каза още Калин Пейчев.

Предишната вечер се е случило същото само че с бус, който е помел пет автомобила и отново шофьорът е бил с положителна проба за амфетамини с полеви тест. И двамата шофьори са задържани. Полицията работи по случаите.