Огромен клон се стовари върху мъж на пейка във Варна. Как се стигна до инцидента и какво е състоянието на пострадалия
Секция: БЪЛГАРИЯ
05 Септември 2024 09:59
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Огромен клон се стовари върху мъж на пейка във Варна. Как се стигна до инцидента и какво е състоянието на пострадалия

/КРОСС/ Вчера огромен клон падна и рани сериозно човек в центъра на Варна. Мъжът е настанен в болница с фрактура на прешлени в отделението па неврохирургия.

Очевидци разказват за развоя на събитията след нещастния инцидент. Стоях на пейката, когато изведнъж чух звук от падането на клона и стенанията на мъжа. Аз бях с детето, много се стреснах. Дълго време ще чувам този вой, каза Николинка Драганова.

Бях на терасата, когато чух женски писък, после чух и самия мъж. Имаше тротинетка до него и първоначално реших, че е паднал от нея. После видях дървото, което беше огромно. Никой не идва да отреже мъртвите дървета, на близо има детски парк, сподели друг очевидец - Иларион Ананиев.

За мен големият проблем е сблъсъкът между т.н. "зелени" и градската управа. В този парк бяха описани 9 дървета, но на времето не бяха премахнати. Те са противопоказни за градска страна, заради шиповете, които имат. Доказано са с изключително къс живот. Не бива да има такива в близост до деца. Тук седят бащите ни, майките ни и играят децата ни - това е градски парк и е правен за хората, заяви експертът геодезист Ивайло Добрев.

Контрол се осъществява през цялата година - има си контрол по качеството на обслужването на зелената система на общинската администрация във Варна. Към момента не можем да кажем дали дървото все още е опасно, поясни началникът на отдел "Общинска инфраструктура" в община Варна Христина Костадинова.

По думите й е назначена санитарна експертиза, която ще определи обезщетението на пострадалия, кога трябва да се премахне дървото и дали въобще е необходимо.