Община Стара Загора отново подкрепя инициативата на Радио FM+ за опазването на децата на пътя
Секция: БЪЛГАРИЯ
05 Септември 2024 12:46
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Община Стара Загора отново подкрепя инициативата на Радио FM+ за опазването на децата на пътя 30 автобуси от градския транспорт ще имат залепени акцентиращи стикери

/КРОСС/ И тази година Община Стара Загора е партньор в кампанията на Радио FM+ „Убий скоростта, спаси дете!". Общественополезната инициатива е свързана с безопасността на движението по пътищата. От близо 10 години Община Стара Загора е активен участник в начинанието, а в подкрепа на посланието се включват и редица популярни личности.

„В навечерието сме на старта на новата учебна година, когато отново е необходимо да изострим вниманието на всички върху сигурността и защитата на най-скъпото ни - децата", отбеляза зам.-кметът на Община Стара Загора Радостин Танев. „Всяка една мярка, която можем да предприемем, е важна, защото основен приоритет за всички ни е здравето и безопасността на децата", допълни още зам.-кметът с ресор „Транспорт, екология, инвестиции и зелен преход".

От Радио FM+ ще предоставят на Община Стара Загора стикери с логото на кампанията „Убий скоростта, спаси дете!" с размери 60 х 60 сантиметра. Те ще бъдат разлепени в 30 превозни средства от масовия градски транспорт.

Освен от Община Стара Загора, кампанията е подкрепена и от общините София, Благоевград, Сливен, Русе, Варна и Бургас, информира директорът на Радио FM+ Васил Димитров.

На снимката: Бояна Делева, началник на Отдел „Обществен транспорт" в Община Стара Загора и инж. Георги Станчев, управител на „Тролейбусни и автобусни превози" ЕООД демонстрират стикера на кампанията.