Шофьор загина след удар с влак край Плачковци
Секция: БЪЛГАРИЯ
05 Септември 2024 14:13
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Шофьор загина след удар с влак край Плачковци Спряно е движението на влаковете между Плачковци и Трявна, шофьорът не е спазил предимство на пътя

/КРОСС/ Международният бърз влак Истанбул - Букурещ е блъснал автомобил с двама души. Това е станало на жп прелез между гарите Плачковци и Трявна. Инцидентът е станал около 9,40 часа.

Причината за сблъсъка е, че автомобилът е преминал на забранителен сигнал. Шофьорът е загинал на място, а спътникът му е откаран в болница. Пътниците са извозени с автобуси. Влаковете в междугарието са спрени.

Малко по-късно кметът на Трявна Денчо Минев уточни, че жп прелезът е за село Бангейци. „Движението на ул. „Патриарх Евтимий" посока село Бангейци е затворено за движение за всички МПС. По първоначални данни, които получих, катастрофата е станала около 10.00 часа днес при работещ звуков сигнал на прелеза".

Спътничката на шофьора е с тежки наранявания, уточни Минев.

„Изказвам съболезнования на семейството и близките на загиналия водач. Разследването на място продължава и към момента", допълни той и поясни, че е разпоредил на местната администрация да окаже пълно съдействие на органите на реда.