Пътна полиция проведе специализирана проверка на шофьори в Бургас
Секция: БЪЛГАРИЯ
05 Септември 2024 14:43
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Пътна полиция проведе специализирана проверка на шофьори в Бургас Изрядните водачи получиха изненади от кампанията „Алкохолът е лош шофьор“

/КРОСС/ Служители от Областната дирекция на МВР-Бургас осъществиха специализирана проверка за определяне на концентрацията на алкохол в кръвта на шофьори на ключово кръстовище в града. Акцията е в партньорство с Главна дирекция „Национална полиция" в дългогодишната социално-отговорна кампания „Алкохолът е лош шофьор". Инициативата на „Каменица" АД има за цел да информира водачите зад волана за последиците от шофирането в нетрезво състояние, важността на отговорната консумация на алкохол и разумното отношение на всички участници в движението по пътищата.

Областната дирекция на МВР-Бургас на местата за контрол на кръстовището, образувано от ул. "Булаир" и ул. "Константин Фотинов", присъстваха и представители на „Каменица" АД. Руслан Атанасов, зонов мениджър „Продажби" в компанията, предостави на водачите информация за кампанията, като подчерта важността на нейните послания. Всички шофьори, които по време на акцията бяха напълно изрядни, получиха пакет с безалкохолни бири от портфолиото на „Каменица" АД, както и стикер за автомобил „ш0%ьор за пример".

Още специализирани съвместни проверки са предвидени до края на септември на ключови кръстовища с интензивен трафик в София и във Велико Търново. По време на акцията в Пловдив, проведена миналата седмица, бяха проверени над 30 шофьори, от които 100% дадоха нулеви проби за алкохол в кръвта.

„Алкохолът е лош шофьор" вече 16 години провокира темата за безопасността на пътя и диалога между обществото, бизнеса, институциите и неправителствените организации за това, че не трябва да се шофира след употреба на алкохол, защото на пътя водачите са отговорни не само за своя личен живот, но и за този на всички около тях.

Социално-отговорната кампания „Алкохолът е лош шофьор" е част от стратегията за устойчиво развитие на „Каменица" АД. Инициативата има отличие за най-добра кампания за пътна безопасност в страната от комисаря по транспорт към Европейския съюз.