Предимно слънчево време днес, след обяд - с превалявания
Секция: БЪЛГАРИЯ
06 Септември 2024 08:00
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предимно слънчево време днес, след обяд - с превалявания

/КРОСС/ Днес над по-голямата част от страната ще бъде предимно слънчево. Временни увеличения на облачността ще има над западните райони от страната, а около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. В югозападната половина от страната и крайните североизточни райони ще има краткотрайни валежи с гръмотевици. Ще има условия и за градушки. Ще духа до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще бъдат между 28° и 33°, в София - около 29°.

В планините ще преобладава слънчево време, но около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места ще има краткотрайни валежи от дъжд и гръмотевици. Ще духа до умерен вятър от изток-североизток, по високите части от северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 23°, на 2000 метра - около 16°.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево. След обяд над северното крайбрежие облачността ще се увеличи и на отделни места ще превали и прегърми. Ще духа до умерен вятър от север-североизток. Максималните температури ще бъдат между 27° и 29°. Температурата на морската вода е 26°-27°. Вълнението на морето ще бъде около 2 бала.