Изключително интензивен е трафикът от леки автомобили и камиони в района на "Дунав мост" при Русе
Секция: БЪЛГАРИЯ
06 Септември 2024 15:00
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Изключително интензивен е трафикът от леки автомобили и камиони в района на "Дунав мост" при Русе

/КРОСС/ Изключително интензивен е трафикът от камиони в района на граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) "Дунав мост" при Русе. Около два километра е опашката от тежкотоварни автомобили в района на граничната зона днес по обед, видя репортер на БТА.

Останалите камиони изчакват основно в буферния паркинг. Времето за престой там е около 12 часа. 

От граничния пункт информираха, че за последното денонощие през съоръжението са преминали в двете посоки общо 2695 камиона. От тях 1263 са влезли в България, а от страната са излезли 1432.

Трафикът на леки автомобили днес по обед също е много интензивен. Шофьорите изчакват между 10 и 15 минути, за да преминат по моста. От граничния пункт посочиха, че се очаква в следобедните часове движението на леки автомобили да се засили. 

БТА припомня, че на 10 юли т. г. бе поставено началото на основния ремонт на българския участък на 70-годишното съоръжение. По тази причина в естакадната част на моста движението в продължение на 200 метра се извършва само в едната лента. Служители на "Гранична полиция" регулират движението на превозните средства в района на строително-монтажните дейности.

Граничните власти призовават шофьорите да спазват забраната за изпреварване по мостовото съоръжение и да изпълняват разпорежданията на служителите, които регулират движението.