Днес облачността ще е значителна
Секция: БЪЛГАРИЯ
07 Септември 2024 07:17
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Днес облачността ще е значителна

/КРОСС/ Днес облачността ще е значителна и в Източна България, Горнотракийската низина и планинските райони, където ще има валежи от дъжд и гръмотевици. След обяд валежите ще спират, облачността ще започне да се разкъсва, а привечер и ще намалява. Ще духа умерен, временно силен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще бъдат между 25° и 30°, в София - около 26°.

Над Черноморието облачността ще е значителна с валежи от дъжд, на повече места и придружени с гръмотевици в следобедните часове. Ще духа умерен и силен вятър от североизток. Максималните температури ще бъдат между 24° и 26°. Температурата на морската вода е 26°-27°. Вълнението на морето ще бъде около три бала, с тенденция на усилване.

Над планините облачността ще е по-често значителна и на много места ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици. По-интензивни ще са явленията в планините на Западна България. Ще духа умерен до силен вятър от изток-североизток, по високите части - от северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 19°, на 2000 метра - около 14°.

В неделя времето ще бъде слънчево. След обяд над планинските райони ще се развие купеста облачност, но вероятността за валежи е малка. Вятърът ще е слаб до умерен от север. Максималните температури ще бъдат между 25° и 30°. В понеделник в по-голямата част от страната ще се задържи предимно слънчево. От запад ще започне увеличение на облачността, а привечер в крайните западни райони ще има и валежи. Вятърът ще се ориентира от югоизток, ще е слаб. Температурите ще са без съществена промяна.