Слънчева неделя с температури до 30 градуса
Секция: БЪЛГАРИЯ
08 Септември 2024 06:59
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Слънчева неделя с температури до 30 градуса

/КРОСС/ Днес ще бъде слънчево. След обяд над източните и планинските райони ще има временни увеличения на облачността, но ще е почти без валежи. Ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток. Максималните температури ще бъдат между 25° и 30°, в София - около 27°.

Над Черноморието ще бъде слънчево. След обяд ще има временни увеличения на облачността, но ще е без валежи. Ще духа умерен северен вятър. Максималните температури ще бъдат между 24° и 27°. Температурата на морската вода е 26°-28°. Вълнението на морето ще бъде 2 - 3 бала.

Над планините ще бъде предимно слънчево. След обяд над масивите от Югозападна България ще има временни увеличения на облачността, но ще е почти без валежи. Ще духа умерен до силен вятър от север-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 20°, на 2000 метра - около 13°.

В понеделник над по-голямата част от страната ще се задържи предимно слънчево, с максимални температури между 27° и 32°. Вятърът ще се ориентира от
югоизток, ще е слаб. След обяд от запад ще започне увеличение на облачността, а през нощта срещу вторник ще завали. Във вторник на много места ще има валежи, временно интензивни и значителни по количество, на места придружени с гръмотевици. Вятърът временно ще се смени със северозападен. Температурите ще започнат да се понижават.

Източник: БТА/НИМХ