Бойко Борисов: Всеки да се стегне, да се вдигне избирателната активност и да можем да направим правителство
Секция: БЪЛГАРИЯ
08 Септември 2024 11:39
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Бойко Борисов: Всеки да се стегне, да се вдигне избирателната активност и да можем да направим правителство

/КРОСС/ От това, което президентът каза, е прав в едно - всички трябва да се позиционират. Аз съм се позиционирал за първа политическа сила, който иска да се застава около първия, е добре дошъл. Отсега трябва да се позиционираме за планирането на правителство. Това заяви лидерът на ГЕРБ-СДС Бойко Борисов пред журналисти в Пловдив.

„Не мога да отрека, че по време на „сглобката", заедно с ДПС взехме най-трудните решения, когато всички се криеха - помощта за Украйна, конституционната реформа, съдебната, бюджета", каза той и уточни: „Когато аз се сблъсквах с ДПС, президентът беше с тях. Когато аз се сблъсквах с президента, те бяха с него. Тогава никой не излизаше да каже да се позиционираме".

Аз с ДПС не съм работил, помагали сме си, когато сме имали нужда. Всеки да се стегне, да си изкара добър резултат, да се вдигне избирателната активност, за да можем да направим правителство. Ние, ако от сега започнем с „анти", как ще направим правителство? В момента, това, което се е случило, е ново разделение. С кой ще направим правителство? „Продължаваме Промяната-Демократична България" казаха, че около „Възраждане" трябва санитарен кордон, подчерта Борисов.