21-годишен шофьор загина при катастрофа в Кнежа
Секция: БЪЛГАРИЯ
09 Септември 2024 13:32
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
21-годишен шофьор загина при катастрофа в Кнежа

/КРОСС/ Шофьор на 21 години е загинал при катастрофа в Плевенско. Инцидентът е станал снощи. Около 20:30 часа в полицията в Кнежа е получен сигнал за настъпило пътнотранспортно произшествие на изхода на града в посока Плевен, съобщават от Областната дирекция на МВР (ОД на МВР).

На място е извършен оглед и е установено, че товарен автомобил влекач с ремарке, управляван от 54-годишен турски гражданин, при завой на ляво е ударен от лек автомобил. Той е управляван от 21-годишен. След сблъсъка колата се е отклонила от своята лента за движение и е навлязла в лентата за насрещно движение, където се е ударила челно в друг товарен автомобил, с турска регистрация, предаде кореспондентът на БТА Елина Кюркчиева.

Вследствие на пътнотранспортното произшествие водачът на лекия автомобил е починал на място, уточняват от полицията.

Шофьорите на товарните автомобили нямат наранявания. Изпробвани са за употреба на алкохол и наркотици. На единия от тях наркотестът е положителен за употреба на амфетамин. Издаден му е талон за медицинско изследване и е предоставена кръвна проба. Назначена е съдебно-медицинска експертиза. Предстои назначаване на химически експертизи, добавят от ОД на МВР.

По случая е образувано досъдебно производство.