Румен Петков призова да бъдат преустановени лъжите и спекулациите около паркингите за тежкотоварни автомобили при русенския Дунав мост
Секция: ПОЛИТИКА
09 Септември 2024 16:19
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Румен Петков призова да бъдат преустановени лъжите и спекулациите около паркингите за тежкотоварни автомобили при русенския Дунав мост

/КРОСС/ Опитите общественото мнение в Русе относно паркингите за тежкотоварни автомобили да бъде манипулирано и жителите на дунавския град да бъдат подведени ще претърпят неуспех заради лъжите в тази посока. Това заяви пред медиите в Русе лидерът на АБВ Румен Петков. Той обърна внимание на неефективността на българската държава при решаването на реални проблеми, като този с трафика през Дунав мост при Русе. Петков критикува изпуснатите възможности за изграждане на ново съоръжение в рамките на „Дунавската стратегия", както и неспазването на споразумението с Румъния за едно гише на границата. В момента тежкотоварните автомобили преминават кантар и от двете страни на моста, което удължава престоя им с допълнителни 20 минути.

„Политическата пасивност на българската държава вреди на всички. Необходимо е правителството да предприеме незабавни действия за регулиране на отношенията с Румъния, така че да се улесни движението на хора, стоки и услуги, което е ключова ценност на Европейския съюз", посочи Петков.

Той подчерта, че в Русе са налични шест паркинга за тирове с общо 950 места. Ако тези места не бяха осигурени, опашката от камиони би достигнала 20 километра, което би създало сериозни проблеми за инфраструктурата на града, чистотата, а и сигурността на гражданите. Петков изказа благодарности към кмета на Русе Пенчо Милков и Общинския съвет за адекватното решение на този проблем. Допреди две години в Русе цареше хаос и подбудителството от различни страни да злепоставят тези необходими мерки ще доведе само до възстановяване на хаоса и безредиците, конфронтацията и сблъсъците между отделни шофьори и напрежението в града като цяло.

Румен Петков призова да бъдат преустановени спекулациите и да се отдаде дължимото на тези, които са изградили съоръженията. В Русе има и общински паркинг, и частни паркинги и посегателството върху тяхната работа и работата на местната власт и правоохранителната система в случая, всъщност е посегателство върху спокойствието, реда и сигурността.

Румен Петков коментира общата политическа картина и в частност, обединената левица, която за първи път в този мащаб ще поиска доверието на българите на предстоящия парламентарен вот. Левицата" има човешки потенциал да направи не просто впечатляваща кампания, а да гарантира съвсем друг тип управление на страната, каза Румен Петков и добави, че коалицията има 11 групи, които са подготвили политически решения на съществуващите проблеми.