Инж. Милен Димиев е назначен за изпълнителен директор на АГКК
Секция: БЪЛГАРИЯ
10 Септември 2024 11:02
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Инж. Милен Димиев е назначен за изпълнителен директор на АГКК Подобряването на електронните услуги е сред основните приоритети в работата на агенцията

/КРОСС/ Със заповед на министъра на регионалното развитие и благоустройството инж. Виолета Коритарова за изпълнителен директор на Агенцията по геодезия, картография и кадастър е назначен инж. Милен Димиев. 

„Трябва да докажем, че АГКК може да бъде отново една от институциите, предлагаща най-добрите електронни услуги", каза министър Коритарова при представянето на новия директор пред екипа на агенцията. 

Засилването на дейностите по приемане на кадастралната карта и кадастралните регистри, възлагане изработването на нови и 100% покриване на урбанизираната територия на страната с кадастрална карта са сред основните приоритети и задачи, които очерта министър Коритарова. Инж. Димиев увери, че ще направи всичко възможно, за да се случват нещата по най-добрия начин. 

Милен Димиев е магистър инженер по геодезия от Университета архитектура, строителство и геодезия. Притежава опит в сферата на проектирането на подробни устройствени планове, изработване на инвестиционни проекти по част „Геодезия", създаване на кадастрални карти и регистри, включително специализирани по ЗУЧК, изследване на деформации на съоръжения и свлачищни участъци. Работил е също и в областта на консултантските услуги по извършване на отчуждителни процедури, мониторинг на морски плажове. Притежава и допълнителни специализации.

Досегашният изпълнителен директор на АГКК инж. Момчил Терзийски е подал молба за напускане по лични причини, вследствие на което е освободен от досега заеманата длъжност. Министър Коритарова изказва благодарност за свършеното от него до момента.