Задържан е убиецът на кучето асистент Рожен
Секция: БЪЛГАРИЯ
10 Септември 2024 09:01
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Задържан е убиецът на кучето асистент Рожен

/КРОСС/ Миналата седмица куче асистент на жена с диабет в Равно поле беше жестоко застреляно и убито в двора на къщата, в която живеят. Животното е обучавано да бъде неотлъчно до собственичката си, за да я предпазва от животозастрашаващи състояния, когато кръвната й захар не е в норма.

Полицията е задържала потенциалния извършител. Мъж на 61 години е направил пълно самопризнание. Експертиза ще провери дали предадената въздушна пушка е оръжието, с което е извършено престъплението. За подобно деяние се предвиждат лишаване от свобода между 1 и 4 години и парична компенсация от 1000 до 5000 лева.

"Няма 100% гаранция кой е извършил това престъпление. Той е съсед. Аз не искам парично обезщетение, искам затвор. Това е убийство", каза стопанката на кучето Рожен Виктория Александрова пред NOVA. "Органите на реда регираха бързо и ми олекна. Не мога да свикна без Рожен", добави тя.

"Надявам се бързо да приключи досъдебното производство и този престъпник да бъде наказан", каза кметът на селото Григор Господинов.

Той коментира и другия случай на убито животно в района. "В този случай са различни извършителите. И другият е обект на внимание на служителите на реда".