МС приема доклад за касовото изпълнение на консолидираната фискална програма за първото полугодие на 2024 г.
Секция: БЪЛГАРИЯ
11 Септември 2024 08:13
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
МС приема доклад за касовото изпълнение на консолидираната фискална програма за първото полугодие на 2024 г.

/КРОСС/ На редовното си заседание в сряда служебното правителство ще приеме доклад за касовото изпълнение на консолидираната фискална програма за първото полугодие на 2024 г.

Предстои министрите да одобрят и доклада на заместник министър-председателя и министър на финансите за предприемане на действия за изменение на Националния план за възстановяване и устойчивост и за изготвяне на предложение по съдържанието на глава REPowerEU.

Ще бъде одобрено и създаването на лечебно заведение за болнична помощ. Кабинетът ще приеме изменения в решение на Министерски съвет за структурни промени в системата на здравеопазването.

Очаква се правителството да одобри и проект на „Изявление за намерение" (Statement of Intent/SOI) на правителството на Финландия за присъединяване към Меморандума за разбирателство между правителството на България и Върховното главно командване на Обединените въоръжени сили на НАТО в Европа и Щаба на върховния главнокомандващ на НАТО по трансформацията относно осигуряването на поддръжка от страната домакин за провеждане на операции и учения на НАТО.

Източник: БГНЕС