Бойко Борисов: Естествените партньори на ГЕРБ са тези в сглобката, плюс БСП и ИТН
Секция: БЪЛГАРИЯ
11 Септември 2024 11:23
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Бойко Борисов: Естествените партньори на ГЕРБ са тези в сглобката, плюс БСП и ИТН

/КРОСС/ Естествените партньори са тези, които бяхме в сглобката, плюс БСП и ИТН. Това заяви в кулоарите на парламента преди днешното заседание на НС лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

„Бях провокиран от регистрациите на политическите партии. Едно и също се говори и от вторите, третите и т.н. Според мен е честно да се каже на хората какво ще се прави след изборите, а не да се подлъгват българите и после пак да се държим като мажоритарно избрани партии. В демократичния принцип има преговори и коалиции за правителство. До този момент сме изхарчили над 1 млрд. лв. само за избори и политическите партии не дават решения, като те свършат. Нека да не се явяваме и на тези избори с невъзможни коалиции. Ако не им харесва „джентълменско споразумение", нека да измислят „умните" друга дума", коментира Борисов.

„Ако трябва да направим изборите по-интересни - да използваме мажоритарен вот, има гръцка система - да използваме нея", призова лидерът на ГЕРБ.

По думите му, ако ДПС се регистрира, тези „20 депутати от едното ДПС" и „20 от другото" няма да са от решаващо значение за формирането на кабинет.

Източник:БГНЕС