Електрохолд закри Стажантска програма 2024 с изрисуване на трафопост в центъра на Перник
Секция: БЪЛГАРИЯ
11 Септември 2024 15:14
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Електрохолд закри Стажантска програма 2024 с изрисуване на трафопост в центъра на Перник Над 50 студенти се включиха в програмата

/КРОСС/ Електрохолд официално закри 17-тото издание на Стажантска програма 2024, в която участваха над 52 студенти от 10 университета от страната и чужбина. Церемонията се проведе на 10 септември в гр. Перник. След нея стажантите се включиха в облагородяването на центъра на града. Те изрисуваха с графити трафопост на Електрохолд на тема „Енергията си ти". Партньори в изрисуването са художниците от Sofia Graffiti Tour.

Стажантската програма на Електрохолд се обогатява и развива всяка година. Платеният стаж предлага гъвкаво работно време и продължителност. Той дава възможност на участниците да придобият практически умения в реална работна среда, осигурява квалифицирани наставници, предоставя ценен опит за работа в екип и изгражда социални умения. Между 10 и 12% от стажантите се връщат и на следващата година, като някои продължават развитието си и в друго професионално направление.

В рамките на програмата през 2024 г. стажантите преминаха през технически обучения и обучения за личностно и кариерно развитие. Те се запознаха с управлението на електроразпределителната мрежа, дигитализацията на процесите и предстоящите промени в енергетиката.

За 17 години през стажантската програма на Електрохолд са преминали над 1500 ученици и студенти. Средно 37% са останали на работа в групата.