Разпитаха свидетели по делото за убийството на Ангел Здравков в Пазарджик
Секция: БЪЛГАРИЯ
11 Септември 2024 18:02
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Разпитаха свидетели по делото за убийството на Ангел Здравков в Пазарджик

/КРОСС/ Окръжният съд в Пазарджик заседава по делото за убийството на 21-годишния Ангел Здравков, който почина след пробождане с нож на 29 септември 2023 година. Обвиняем за убийството е 18-годишният Никола Райчев.

Бяха разпитани трима свидетели по делото, както и родителите и сестрата на Ангел. Първият свидетел Франклина Кочева беше разпитана като пряк очевидец, а вторият - Здравко Нейчев - като живеещ в блока, пред който се е случило убийството и оказвал първа помощ на пострадалия. Третият свидетел Дарина Бързакова даде показания, като присъствала на място и тъй като е имала отношения с Ангел Здравков.

Пред съда се изправиха и Недялко Здравков - баща на Ангел Здравков, Михаела Здравкова - майка на Ангел Здравков и неговата сестра Денислава Здравкова.

След дадените показания бе насрочена датата 10 октомври, когато ще бъдат разпитани още свидетели, включително подсъдимият Никола Райчев и неговият баща Георги Райчев.

През юли Окръжният съд в Пазарджик отложи делото за убийството на Ангел Здравков заради неявяване на защитника на обвиняемия Никола Райчев адвокат Емануил Профиров. В съдебна зала стана известно, че адвокат Профиров не се явява по здравословни причини, за което е предоставил болничен лист.
Ангел Здравков беше убит на 29 септември 2023 година.