Петър Витанов: Със заявката за управление с БСП и ИТН Борисов иска да разколебае избирателите им
Секция: Интервюта
12 Септември 2024 10:57
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Петър Витанов: Със заявката за управление с БСП и ИТН Борисов иска да разколебае избирателите им Интервю на бившият евродепутат за предаването BTV „Тази сутрин"

/КРОСС/ Благодаря на всички организации и хора, които ме номинираха за депутат. За мен това в момента не е самоцел. Със заявката за възможно управление с БСП и ИТН след изборите, Борисов иска да разколебае избирателите на двете партии. Това каза Петър Витанов в предаването „Тази сутрин" по bTV.

„Имам номинации от много населени места - Ловеч, Троян, Сливен, Перник. Искам да благодаря за това доверие", каза Витанов.

„Нинова мина като урагана Ел Ниньо през лявото политическо пространство и го остави голо. Не гласувах за нейното изключване, защото аз съм бил изключван и знам колко е неприятно. И моето мнение е, че хората трябват да бъдат привличани, а не отстракирани. Когато аз бях изключен, не спах един месец и не го пожелавам на никого", каза Витанов.

Нинова няма бъдеше в БСП. Тя няма право да бъде в листите, защото вече е била 12 години депутат - това е правило, направено от самата нея, припомни той.

„Лявото обединение може да има успех с хората и политиките. В момента то тръгва с „хендикап"/изоставане/, защото хората, които са начело, трябва да преодолеят недоверието, с което ги посрещат социалистите. Извън личностите е важно да се говори за политиките - справедливост в данъчното облагане, образованието, здравеопазването. Защото едно е 10 процента за човек, който взима 1000 лева и друго за този, който взима 10 000 лева. Не може добре образовани да са само тези, които имат пари за частни уроци и частна детска градина", коментира Витанов.

Петър Витанов коментира и вчерашната заявка на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, който заяви, че след изборите може да управлява с БСП и ИТН: „Борисов е много опитен политически играч и със заявката си, че може да управлява с БСП и ИТН, цели да разколебае избирателите на двете партии. Защото на тези избори борбата ще е за всеки глас".

Според него думите на Нинова са опит да се саботира представянето на левицата: „Ако БСП е отворило вратата за Пеевски и Борисов, както каза тя, това трябва да е станало по нейно време, защото същите хора, които в момента управляват, бяха част от ръковдоството и бяха посочвани за водачи на листи".