Шампионка с търг в помощ на деца с церебрална парализа
Секция: БЪЛГАРИЯ
12 Септември 2024 14:47
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Шампионка с търг в помощ на деца с церебрална парализа

/КРОСС/ Шампионка по бокс организира в социалните си мрежи благотворителен търг в помощ на две деца с детска церебрална парализа тя се разделя със своите колани, които печели от различни състезания.

"Здравейте, човеци! Ще бъда благодарна, ако поста се сподели от всеки един, който иска да помогне в тази благотворителна кауза, защото да бъдем добри хора коства точно 0 лева".

Така започва публикацията на 23-годишната шампионка по бокс Ерика Станоева. Тя не за първи път организира благотворителна кампания в социалните мрежи, в която продава на търг коланите от свои победи на ринга. Преди 2 години продава пояса си от Световна титла по кикбокс в стил К1, за да помогне на дете в нужда. Тогава дарителят го купува символично от нея и след като превежда парите й го връща.

Децата, които Ерика ще подкрепи са Борислав и Ванеса. И двамата страдат от детска церебрална парализа.

"Боби е роден преждевременно в 30-та гестационна седмица. На третия ден от раждането му нещата се усложниха. Получи най-тежката степен кръвоизлив в мозъка и оттам дойде увреждането. Засегнати са и четирите крайника. Не държи главата си самостоятелно, не е ходещо дете, дори не може да седи сам", сподели майката на Борислав.

Той се нуждае от интензивна рехабилитация в Гърция. Семейството прекарва по 2 седмици всеки месец там. Малката Ванеса до този момент има 2 операции. Първата, от които е едва на 5 месечна възраст. Преди 3 години е установена луксация на двете тазобедрени стави. В момента семейството набира средства за предстояща операция.

"Хората могат да се включат в поста във Facebook в моя личен профил, може да се споделя от всеки един, дори да няма акаунт. Наддаването става единствено в коментарите и търгът продължава до 30 септември", обясни шампионката.

Със злато на ринга, но и в сърцето. Така семействата на двете деца описват Ерика и нямат думи, с които да изкажат благодарността си за постъпката й.

Мечтата на Ерика е олимпийски медал, а всички вярваме, че доброто ще й се върне.