Руски и китайски бойни кораби проведоха стрелби в Японско море
Секция: Русия
12 Септември 2024 14:17
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Руски и китайски бойни кораби проведоха стрелби в Японско море

/КРОСС/ Кораби на китайските и руските военноморски сили проведоха артилерийски стрелби в Японско море в рамките на учение", съобщи руското Министерство на отбраната, цитирано от ТАСС.

„Корабите на ВМС на Русия и ВМС на Китай в Японско море извършиха артилерийски стрелби по морски и въздушни цели по време на стратегическото командно-щабно учение „Океан-2024", се казва в съобщението.

Руско-китайският отряд бойни кораби тренират плаване в различни формации, организирайки противовъздушна отбрана, както и такава срещу подводници и мини. Действайки под единно управление, екипажите на корабите са отразили въздушна атака на макет на противников самолет, преминали са минно опасен район и са унищожили плаваща морска мина.

Руските и китайски моряци също са се обучавали за борба с високоскоростни безекипажни катери, безпилотни летателни апарати и са провели нощни стрелби по морски цели.

Съвместният руско-китайски отряд бойни кораби включва три корвети и спомагателни кораби на Тихоокеанския флот, а от страна на Китай са задействани два ескадрени миноносци, фрегата и снабдителен кораб.

Източник: БТА