Студентите от втория випуск на иновативната „Бизнес академия Kaufland-УНСС“ се дипломираха
Секция: БЪЛГАРИЯ
12 Септември 2024 18:52
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Студентите от втория випуск на иновативната „Бизнес академия Kaufland-УНСС“ се дипломираха На официална церемония в Централни хали студентите получиха своите сертификати за завършване на програмата

/КРОСС/ Вторият випуск на съвместната практически ориентирана бизнес академия на лидера в ритейла и най-големия икономически университет у нас „Бизнес академия Kaufland-УНСС" се дипломира на официална церемония в Централни хали. Студентите получиха своите сертификати за завършване на програмата лично от изпълнителния директор на Kaufland България - Иван Чернев и от ректора на УНСС проф. д-р Димитър Димитров. В церемонията взе участие и зам.-ректорът на университета проф. Цветана Стоянова, която беше част от журито, пред което се представяха финалните проектни разработки на участниците.

В рамките на близо 6 месеца 20 студенти имаха възможността да се потопят в света на ритейл бизнеса и да почерпят от богатия опит на доказани професионалисти от екипа на Kaufland България. След успешното пилотно издание миналата година вторият сезон на Бизнес академията включваше 15 занятия по най-актуалните за пазара теми, разделени в 6 тематични модула, които обхващаха всички ключови аспекти на бизнес средата у нас. Студентите работеха в групи и разработваха действителни бизнес казуси, които презентираха пред жури, а след това имаха възможността да направят стаж в рамките на два месеца в избран от тях отдел. Най- амибициозните имаха възможността да се включат и в допълнителни курсове за изграждане на т.нар. „меки умения".

„Щастлив съм, че и тази година реализирахме този важен проект, в който се включиха амбициозни, отворени към света хора, желаещи да се учат от опита на професионалисти и готови да работят неуморно, за да реализират мечтите си. Неслучайно близо 20% от завършилите Академията вече са част от екипа на Kaufland България. Такава е и нашата мисия - да съдадем мост между бизнеса и образованието. Мост, който да свързва теорията с практиката и да разкрива детайли от „кухнята" на големия бизнес." - каза изпълнителният директор на Kaufland България Иван Чернев.

„Бизнес академията Kaufland - УНСС" ми даде нов поглед към ритейла и много ценни и полезни знания. Щастлива съм, че имам възможност да продължа своето кариерно развитие в компанията." - сподели Юлия Боянова, която остава в компанията на позиция Специалист планиране на продажбите.

„Иновативната Бизнес академия на Kaufland и УНСС е най-добрият пример как бизнесът и образователните институции в страната могат да работят заедно за професионалното израстване на талантливите български студенти. Много е важно студентите да получават задълбочени практически знания още на университетската скамейка, а програмата е безценна възможност и добър старт за кариерата на нашите студенти. Очакваме с радост и нетърпение и третият сезон на академията." - сподели ректорът на УНСС, проф. д-р Димитър Димитров.

„И тази година имах възможността да бъда част от журито и мога да потвърдя, че всички студенти бяха подходили с огромна отговорност и старание към задачите си. Уверена съм, че това е в следствие на отличната програма на академията и достъпният език, на който се провежда", коментира зам.-ректорът на УНСС проф. д-р Цветана Стоянова.

Специално за най-активните студенти Kaufland предостави на 10 от участниците допълнителен паричен бонус от 1000 лв. за активно участие по време на лекциите, както и в специално създадената игра в социалните медии, в която те споделяха най-интересните моменти от своето преживяване по време на академията. Всички студенти, които са посетили поне 80% от задължителните 15 лекции, участвали са в бизнес казусите и са провели успешно стажа си, получиха стипендия в размер на 2 500 лв., както и удостоверение за преддипломен стаж.

За предстоящия Сезон 3 на „Бизнес академия Kaufland-УНСС" през есента лидерът в ритейла е подготвил много изненади и нова програма за най-любопитните.