Пореден протест заради разбити улици
Секция: БЪЛГАРИЯ
13 Септември 2024 11:22
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Пореден протест заради разбити улици

/КРОСС/ Живеещите във варненската местност Пчелина отново протестират заради проточил се близо две години ВиК инфраструктурен проект. За пореден път хората блокираха една от големите улици в града - ул. „Прилеп".

Хората негодуват, че заради продължилия повече от две години ремонт, свързан с ВиК проект, трудно стигат до домовете си и разбиват колите си.

По време на предишния проект представител на фирмата изпълнител обеща, че проектът ще приключи на 6 септември.

Кметът на община Варна Благомир Коцев обясни, че 6 септември е пожелателен срок. Договорът, сключен още през 2021 г. от ВиК дружеството за водния цикъл на Варна, трябва да приключи през 2026 г. по договор. „Старото ръководство на общината е сключило договор с ВиК, който е дал пълни права ВиК да може да разкопава, да прави ремонти до 2026 г., без реални инструменти, с които можем да влияем. Можем да глобяваме, ако те не спазват някакви елементарни технологии по време на самото строителство, но със срокове не можем да бъдем ангажирани, защото това е срокът на ВиК", обясни той.

Ремонтът на ул. „Прилеп" е един от проблемните проекти на общината, допълни Коцев. „Проектът беше сбъркан. Улицата беше дадена по-тясна - 6 метра, при което два автобуса много трудно се разминават и се създава опасност. В момента променяме проекта, за да може трасето да стане 7 метра", добави той.

Методи Иванов, който е представител на фирмата изпълнител, заяви, че срокът на договора е 2026 г.