Поръчките за Renault Scenic E-Tech Electric са отворени
Секция: Автомобили
13 Септември 2024 20:13
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Поръчките за Renault Scenic E-Tech Electric са отворени

/КРОСС/ Scenic E-Tech electric, носител на наградата Автомобил на годината в Европа за 2024 г., вече е наличен за поръчки в България.

Моделът идва с избор от два двигателя - 125 кВ (170 к.с.) и 160 кВ (220 к.с.), и три нива на оборудване: evolution, techno и esprit Alpine.

За да отговори на нуждите на автопаркове и семейства, Renault Scenic E-Tech electric предлага два капацитета на батерията:

60 кВтч за пробег до 430 км (WLTP)
87 кВтч за пробег до 625 км (WLTP)
Цените започват от 82 990 лв. за ниво evolution с батерия 60 кВтч. Ниво на оборудване techno с батерия 87 кВтч се предлага за 94 990 лв.

Scenic E-Tech electric вече е наличен за поръчки в България. Той поставя на първо място удоволствието от електрическото шофиране. С мощност до 160 кВ (220 к.с.), компактни размери, изграден върху платформата платформа AmpR Medium, Scenic E-Tech electric осигурява динамично и пъргаво шофиране, което е идеално за всяко пътуване. Той е по-лек (ниво techno с батерия 87 кВтч - 1850 кг) и по-компактен от средния автомобил от C-сегмента (4,47 м дълъг, 1,86 м широк и 1,57 м висок).

Дългото междуосие (2,78 метра) осигурява комфорт на пътниците на задните седалки с голям радиус за коленете от 278 мм и щедро пространство за главата от 884 мм при версиите, които се предлагат с интерактивен панорамен покрив Solarbay. Scenic E-Tech electric има и просторен 545-литров багажник, за да побере всичко, от което се нуждаете за забавна семейна ваканция.

Scenic E-Tech electric: създаден за комфорт на цялото семейство

Новият Scenic E-Tech electric, който носи титлата Автомобил на годината в Европа, е проектиран с мисъл за семействата и нуждата им да пътуват свободно и безопасно. Scenic E-Tech electric е електрически, модерен и оборудван с интуитивни технологии. Scenic може също така да посрещне нуждите и на най-взискателните корпоративни клиенти, които искат да контролират своите разходи и да се наслаждават на комфортен пробег.

Scenic E-Tech electric: нива на оборудване

Scenic E-Tech идва с избор от три нива на оборудване: evolution, techno, и, за първи път в гамата електрически превозни средства, версия esprit Alpine. Нива techno и esprit Alpine са налични с батерия (87 кВтч) с пробег до 625 км (според WLTP), а версия evolution се предлага с батерия (60 кВтч), която предлага автономия до 430 км по WLTP.

Renault Scenic E-Tech може да бъде зареден в DC-мрежата с до 7 кВтч на бърза зарядна станция или с до 3,7 кВтч от домашен контакт и с до 150 кВтч на трифазен ток (АС-мрежа). Като опция се предлага възможност за зареждане в DC-мрежи и усилени домашни или публични зарядни станции с до 22 кВтч.

Ценова листа за версии и опции на Scenic E-Tech electric

Моделът е наличен за поръчки в дилърската мрежа на марката в страната, като цените започват от 82 990 лв. за ниво на оборудване evolution с батерия 60 кВтч. Ниво techno с батерия 87 кВтч се предлага за 94 990 лева.

Автомобилът се произвежда във Франция в завода Ampere Electricity в Дуе, като първите доставки на клиенти ще започнат до края на 2024 г.

*Източник: www.renault.bg