Столичната община осигурява допълнителен транспорт за концерта на Андреа Бочели в София днес
Секция: БЪЛГАРИЯ
14 Септември 2024 09:20
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Столичната община осигурява допълнителен транспорт за концерта на Андреа Бочели в София днес

/КРОСС/ Във връзка с концерта на световноизвестния оперен певец Андреа Бочели в София на Националния стадион „Васил Левски" се въвеждат промени в организация на градския транспорт, като се осигурява намален интервал на движение, съобщиха от пресцентъра на Столичната община.

С цел гражданите да могат спокойно да се придвижат, метрото и част от автобусните и трамвайните линии на градския транспорт ще се движат по-често, обясниха от Общината.

От 16:00 часа до 22:00 часа на 14 септември се забранява престоят и паркирането на пътни превозни средства, с изключение на автомобилите на участниците в концерта, на паркинга на моста пред Националния стадион „Васил Левски".

Столичната дирекция на вътрешните работи организира постове за контрол и регулиране на движението за горепосоченото време и места. Между 22:00 ч. и 23:30 ч. движението на част от градския транспорт ще се извършва с намален интервал на линиите. Метрото също ще се движи с намален интервал на движение между 22:00 ч. и 23:30 ч.

Ще бъде разкрита и спирка пред Българското национално радио, която да се използва при затваряне на бул. „Евлоги и Христо Георгиеви" в посока Орлов мост.