Не са добри условията за туризъм в планините
Секция: Туризъм
14 Септември 2024 10:30
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Не са добри условията за туризъм в планините

/КРОСС/ Условията за туризъм в планините днес не са добри, най-малкото заради мокрите терени, съобщиха за БТА от Планинската спасителна служба (ПСС).

Температурите са между 7° и 10°, има слаб вятър. До преди малко беше дъждовно в Западна България. По-високите части на Централен Балкан е мъгливо, посочиха от ПСС. Като цяло, лоши са условията за туризъм, обобщиха от спасителната служба.

В този сезон времето бързо се променя, температурите падат, денят става все по-къс, затова планинските спасители съветват хората, излизащи в планината, да бъдат подготвени, адекватно облечени, а маршрутът да е подходящо избран предвид метеорологичната обстановка.

През изминалото денонощие няма инциденти, които да са наложили реакция от ПСС, казаха още от спасителната служба.

Според прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология днес облачността ще бъде променлива, често - значителна и на места в планинските и източните райони ще превали дъжд, възможно е и да прегърми. Максималните температури ще се понижат и дневните ще бъдат от 16°-18° в Северозападна България до 25°-27° - на изток, в София - около 17°.