Потушени са 54 пожара в страната през изминалото денонощие
Секция: БЪЛГАРИЯ
14 Септември 2024 18:30
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Потушени са 54 пожара в страната през изминалото денонощие

/КРОСС/ Потушени са 54 пожара в страната през изминалото денонощие. Това съобщиха на сайта си от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението" (ГДПБЗН). Екипите на пожарната са реагирали на 93 сигнала за произшествия.

При пожар за изминалите 24 часа е загинал един човек. На 13 септември в 9:11 часа е получен сигнал за пожар в къща във Велико Търново. При инцидента е загинал мъж на 73 години.

От дирекцията съобщават и за пожара вследствие на катастрофата в авиобаза „Граф Игнатиево". Сигналът е подаден в 12:56 часа вчера. Пламъците са потушени с пет пожарни автомобила на пожарната, три на Министерството на отбраната, както и хеликоптер Кугър. При катастрофата загинаха двамата пилоти.

Двама души са пострадали при катастрофа между ТИР и лек автомобил на главен път Е79. Съобщението е получено вчера в 14:35 часа. Пострадалите са пътували в лекия автомобил и са транспортирани за преглед в лечебно заведение.

Два леки автомобила са горели в София за последното денонощие. Инцидентът с единия автомобил е в кв. „Малашевци", а с другия - в кв. „Филиповци".

С материални щети са 16 от пожарите за изминалите 24 часа, шест от тях са били в жилищни сгради. Без нанесени материални щети са възникнали 38 пожара. Извършени са и 33 спасителни дейности и помощни операции, от които десет при катастрофи.