Колегите на загиналите пилоти: Орлите не умират, те отлитат
Секция: БЪЛГАРИЯ
14 Септември 2024 14:57
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Колегите на загиналите пилоти: Орлите не умират, те отлитат

/КРОСС/ Колегите на загиналите пилоти в трагедията в "Граф Игнатиево" се сбогуваха с тях с трогателна публикация в социалната мрежа.
На 13 септември 2024 год. в изпълнение на полет със самолет L-39 ZA отлетяха завинаги в небесната ескадрила майор Петко Димитров и старши лейтенант Венцислав Дункин - достойни български офицери, пилоти, колеги и приятели!

12-та авиационна база изказва най-дълбоки съболезнования към роднините и близките за тежката загуба! Поклон пред светлата им памет! Мир на душите им!

МАЙОР ПЕТКО ДИМИТРОВ ДИМИТРОВ
Началник на служба "Планиране и отчитане на летателната дейност" в отделение "Летателно-тактическа подготовка" в 12-та авиационна база - Долна Митрополия. Завършил Висше военновъздушно училище „Георги Бенковски" през 1996 год. специалност „Летец-пилот за ВВС". За безупречно изпълнение на служебните си задължения майор Димитров е награждаван многократно от министъра на отбраната и от командира на ВВС.

СТАРШИ ЛЕЙТЕНАНТ ВЕНЦИСЛАВ АТАНАСОВ ДУНКИН
Летец-пилот, младши експерт III степен в служба "Летателна, аварийно-спасителна и тренажорна подготовка" на отделение "Летателно-тактическа подготовка" в 12-та авиационна база - Долна Митрополия.
Завършил Висше военновъздушно училище „Георги Бенковски" през 2020г. специализация „Летец-пилот за ВВС". Старши лейтенант Венцислав Дункин е награждаван за професионално изпълнение на задачите от командира на ВВС.