Днес - хладно, с превалявания
Секция: БЪЛГАРИЯ
15 Септември 2024 08:00
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Днес - хладно, с превалявания

/КРОСС/ Днес преди обяд облачността ще е разкъсана, на отделни места главно в Югоизточна България - предимно значителна и ще превалява дъжд. След обяд облачността над цялата страна ще е значителна и до вечерта на много места в Западна и Централна България ще има валежи от дъжд. Вятърът ще остане от северозапад, в Източна България временно ще се ориентира от север-североизток и ще продължи да нахлува студен въздух. Максималните температури ще са предимно между 17° и 22°, в София - около 17°.

В планините ще преобладава облачно време. Главно в следобедните часове и вечерта ще има валежи от дъжд, над 2300-2400 метра от сняг. Ще духа до умерен, предимно югозападен вятър. Температурите ще се понижават. Максималната на височина 1200 метра ще е около 13°, на 2000 метра - около 5°.

Над Черноморието облачността ще е предимно значителна, на места с превалявания от дъжд. Ще духа умерен северозападен вятър, който след обяд временно ще се ориентира от север-североизток. Максималните температури ще са 22°-24°. Температурата на морската вода е 24°-25°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.