Локализиран е пожарът край Созопол
Секция: БЪЛГАРИЯ
15 Септември 2024 09:50
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Локализиран е пожарът край Созопол

/КРОСС/ Втори ден продължава да гори пожара в горския фонд по пътя за к-г "Каваци" над местността "Буджака" в Созопол. Към момента няма опасност за жители и туристи. Пожарът е локализиран, заяви кметът на Созопол Тихомир Янакиев преди броени минути за БНТ.

Припомняме, че огънят тръгна малко след 14:30 вчера от тревиста местност по пътя за к-г "Каваци". След това пожарът прехвърли шосето и достигна до голям строеж, който изгоря напълно.

Изгоря и селскостопанска постройка. В близост се намира верига хранителен магазин, откъдето бяха евакуирани служители и посетители. Евакуация имаше и в хотел в близост, като няма пострадали. Пожарът от страната на Созопол същи е овладян.

Продължава да гори обаче от другата страна. Пламъците са обхванали труднодостъпна местност и голяма територия. В борбата с огъня се включиха верижна техника и 9 екипа на пожарната.

В същото време обаче около 1:00 ч. снощи се е запалил втори пожар край къмпинг "Златна рибка". Той е потушен с помощта на доброволци и пожарни екипи.