Мъж от Балчик е задържан за убийството на баща си
Секция: БЪЛГАРИЯ
15 Септември 2024 17:40
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Мъж от Балчик е задържан за убийството на баща си

/КРОСС/ Мъж на 51 години от Балчик е задържан за убийството на баща си. Това съобщиха на сайта си от Апелативна прокуратура - Варна. Оттам допълват, че Окръжна прокуратура - Добрич ръководи досъдебно производство за извършено убийство в град Балчик.

Сигнал за случилото се е получен в късните часове на 14 септември. Жертва на тежкото криминално престъпление е 71-годишен жител на Балчик. Според установените към момента факти между него и семейството му от дълги години имало проблемни отношения. Възрастният мъж често употребявал алкохол и проявявал агресия към близките си.

Същото се случило и вечерта преди убийството, когато той проявил физическа и вербална агресия към съпругата си. Няколко часа по-късно, синът му, който е на 51 години, установил, че баща му продължава да пие при съседи. Между двамата възникнал конфликт, който ескалирал, и по-младият мъж нанесъл няколко удара на по-възрастния с мотика.

След анализ на събраните доказателства, в рамките на днешния ден предстои да бъде взето решение относно точната квалификация на деянието и да бъде ангажирана наказателна отговорност.

Работата по доказване и документиране на извършеното престъпление продължава и към момента. Назначени са съдебно-медицинска и други експертизи. Задържането на 51-годишния ще бъде удължено за срок до 72 часа.