Училище по математика „Питагор“ открива учебната година с фокус върху безопасността на учениците по пътищата
Секция: БЪЛГАРИЯ
16 Септември 2024 15:46
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Училище по математика „Питагор“ открива учебната година с фокус върху безопасността на учениците по пътищата

/КРОСС/ На 16 септември 2024 г., понеделник, Училище по математика „Питагор" откри новата учебна 2024/2025 година заедно с Европейски център за транспортни политики, като беше поставен фокус върху безопасността на учениците по пътищата. В официалното откриване се включиха ученици, родители, официални лица и специален гост - автомобилният състезател Иван Влъчков, най-младият шампион в националния шампионат на Затворен маршрут и седемкратен първенец на България в серия ТУРИНГ.

Новата учебна година е особено значима за Училище по математика „Питагор", тъй като приветства своя първи випуск осмокласници и отбелязва началото на нов етап в разширяване на училището, което вече предлага обучение от ПУК до 12. клас. Официалната церемония подчерта приемствеността в образованието, като в празничната програма взеха участие ученици, учители и директорът на училището. Всички класове подредиха пъзел, изобразяващ чашата на Питагор, като символ на единството на общността и мъдростта на училищния патрон. Сред гостите на празника бяха г-н Петър Младенов, зам.-министър на младежта и спорта, г-жа Диана Русинова, председател на Управителния съвет на Европейски център за транспортни политики, проф. д-р Станислав Харизанов, Институт по информационни и комуникационни технологии към БАН, проф. дмн Петър Бойваленков, директор на Институт по математика и информатика към БАН, доц. дпн Милен Замфиров - декан на Факултета науки за образованието и изкуствата, доц. д-р Тодор Чобанов, Доброслав Димитров, председател на управителния съвет на Българската асоциация на софтуерните компании.

В специално обособена шатра Европейският център за транспортни политики посрещна деца и родители, за да отговори на въпросите им и да сподели опит за различни ситуации на пътя. Екипът на сдружението раздаде образователни брошури на тема „Пътна безопасност", както и светлоотразителни гривни, които да съдействат за повече сигурност на децата в тъмната част на денонощието. В двора на училището беше представен и състезателният автомобил на Иван Влъчков, модел „Sin Car R1", който е изцяло българско производство и носи цветовете на националния флаг. Пилотът дискутира с желаещите важни теми, сред които разликите в поведението на водачите на състезателни коли и тези, които управляват обикновени автомобили, както и начини за превенция на опасно поведение на пътя.

„Започваме ключова учебна година, в която ни очакват много нови знания, умения и опит. Горда съм, че Училище по математика „Питагор" предоставя на учениците ни не само висококачествено образование, но се стреми да даде и стабилна основа в различни аспекти на живота. Безопасността по пътищата е тема от изключителна важност и приканвам не само нашите ученици, но и всяко дете, и всеки възрастен да бъдат съзнателни и отговорни.", сподели г-жа Деяна Милушева, директор на Училище по математика „Питагор".

„Училище по математика 'Питагор' откри учебната година с демонстративна площадка за пътна безопасност и среща със 7-кратния шампион на България Иван Влъчков. Горди сме, че поставихме акцентира върху значението на безопасността на пътя за ученици и родители.", каза г-жа Диана Русинова, Председател на Управителния съвет на Европейски център за транспортни политики.

Ръководството на училище по математика „Питагор" приоритизира безопасността на учениците си както в училище, така и извън него, и през годините провежда различни инициативи в тази посока. Партньорството с ЕЦТП ще продължи и през новата учебна година с организиране на дискусии по темата за пътната безопасност, като фокус ще са учениците от всички възрасти. Без съмнение това ще е добавена стойност към учебния процес и полезен опит за подрастващите, които на практика всеки ден са участници в движението, като пешеходци или пътници.

За Училище по математика „Питагор"

Училище по математика „Питагор" е частно училище с разширено изучаване на математика и природни науки. От учебната 2024/2025 г. покрива пълнен образователен цикъл за обучение от ПУК до 12. клас. Повече информация за училището можете да откриете тук: https://pitagor-school.eu/

За допълнителна информация: communications@pitagor-school.eu