Европейската седмица на мобилността променя движението по кръгово кръстовище в Стара Загора
Секция: БЪЛГАРИЯ
16 Септември 2024 17:01
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Европейската седмица на мобилността променя движението по кръгово кръстовище в Стара Загора Спирането на транспорта е утре само за час, умоляват се водачите да спазват маркировката стриктно

/КРОСС/ Провеждането на Европейската седмица на мобилността ще промени само за час движението по кръстовище с кръгово движение в Стара Загора утре, 17 септември 2024 г. Промяната се случва със заповед на кмета на Община Стара Загора Живко Тодоров. Ограничението е с цел да се предприемат необходимите мерки за спазване на реда и осигуряване на безопасното провеждане на събитието.

За времето от 10.00 ч. до 11.00 ч. утре, на територията на град Стара Загора, на кръстовището с кръгово движение, намиращо се между ул. „Иван Вазов", ул. „Христина Морфова" и ул. „Ангел Кънчев", се спира движението на личен, обществен, договориран транспорт и на МПС, извършващи транспорт за собствена сметка. За същото време от 1 час ще се осигури възможност за излизане на МПС от паркинга на хипермаркет „Кауфланд" Стара Загора - Бедечка.

Община Стара Загора умолява водачите на моторни превозни средства да спазват стриктно вертикалната маркировка и да не нарушават временната организация на движението.

Движението на моторни превозни средства ще се нормализира незабавно след приключване на мероприятието, по преценка на служителите, пряко ангажирани с охраната на събитието.

Европейската седмица на мобилността е организирана, за да заостри вниманието над проблема с отговорното шофиране и съобразената скорост в градска среда. Друг очакван резултат е приучване към спазването на правилата за движение както от водачите на пътни превозни средства, така и от пешеходците.