Питбул без намордник нападна жена и уби кучето ѝ на улицата на метри от училище
Секция: БЪЛГАРИЯ
18 Септември 2024 09:46
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Питбул без намордник нападна жена и уби кучето ѝ на улицата на метри от училище Случаят е от Бургас

/КРОСС/ В Бургас питбул без намордник нападна жена и уби нейния домашен любимец - малко куче. Случаят е от понеделник и се разиграва на улицата в един от централните бургаски квартали.
Питбулът е бил разхождан от млад мъж, но не е имал намордник. Кучето съборило жената и нападнало кучето ѝ, което е починало на място. Мъжът, разхождал кучето, избягал след инцидента. Потърпевшата потърси NOVA с призив за по-строг контрол и с въпроса „Какво ще стане, ако утре нападението е срещу дете?".

От полицията в Бургас съобщиха за NOVA, че собственикът на питбула е установен. Той обаче заявил, че е бил извън града, а кучето е било разхождано не от него, а от негов приятел, който бил нает специално за случая. Днес предстои да бъде открит и младежът, разхождал едрото кучето.

На улицата, на метри от входа на Основно училище „Любен Каравелов" в града, още личат следите от борбата между питбула и 10-годишния пинчер Роко.

„Бях с моя приятелка и се връщахме от разходка с моето куче. Когато завихме по моята улица „Любен Каравелов", не видяхме питбула, който скочи със страшна сила върху моето кученце. Аз се разпищях и питбула скочи и върху мен и ме събори. Не видях момчето, което беше с него, да прави нещо, за да освободи домашния ми любимец от устата на голямото куче". Това разказа в „Здравей, България" потърпевшата Мария Цветкова.

Тя е с наранявания на десния крак, след като е била съборена на земята от питбула. Цветкова разказа, че по време на инцидента по улицата минал автомобил на бургаска охранителна фирма. Шофьорът, който тя призовала да помогне - разговарял по телефона и не предприел никакви действия. "След това излезе и посъветва младежа с питбула да бяга. Той послуша съвета му и избяга", заяви потърпевшата. И допълни, че пинчерът Роко "останал в устата на питбула".