Кметовете на район Връбница и община Костинброд: свързването на двете ни общини е инвестиция в бъдещето
Секция: БЪЛГАРИЯ
18 Септември 2024 17:28
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Кметовете на район Връбница и община Костинброд: свързването на двете ни общини е инвестиция в бъдещето

/КРОСС/ Кметът на район Връбница Румен Костадинов и общинският съветник Гергин Борисов от "Спаси София" бяха сред официалните гости на церемонията по първа копка на модернизацията на жп линията София - Калотина в участъка Волуяк - Драгоман. На събитието двамата, заедно с кмета на община Костинброд потвърдиха, че съвместната инициатива на столичния район и съседната му община за подобрение на свързаността на Костинброд и София с градски транспорт навлиза в заключителната си фаза. Двамата управници изтъкнаха, че подобряването на свързаността между София и околните ѝ общини е инвестиция в развитието на региона.

"Администрацията на Столичната община е заявила пред областната управа желанието си линиите на градския транспорт на община Костинброд да спират на всички спирки на софийския, за да се подобри връзката на стотиците учащи и работещи в София жители на Костинброд до метрото и града", обясни Костадинов.

Изменението на споделената между София и Костинброд транспортна схема ще помогне на над 500 ученици. "Очакваме бърза реакция от държавата, за да помогнем на децата да стигат по-удобно до училищата си", сподели Гергин Борисов, който е член на комисиите по транспорт и образование в градския парламент.