Moto-Pfohe представя SV версия на Range Rover на Автомобилен Салон София 2024
Секция: Автомобили
18 Септември 2024 21:27
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Moto-Pfohe представя SV версия на Range Rover на Автомобилен Салон София 2024

/КРОСС/ Специалната лимитирана модификация идва в България с цена от 580 000 лева

За поредна година Мото-Пфое взима участие в Автомобилен салон София, който ще се проведе от 18 до 27 октомври, като представи ексклузивно новите модели автомобили от своите брандове. Като официален дилър на луксозните британски марки Range Rover, Defender, Discovery и Jaguar, тази година компанията премиерно ще разкрие най-новите версии на флагмана Range Rover - SV и Range Rover Sport - SV EDITION. Олицетворение на способности, динамика, съвременност и модерен лукс, автомобилите предизвикват рекорден интерес на пазара, като същевременно затвърждават своята неповторима идентичност и отличителен характер. Редом до тях ще бъдат и усъвършенствания, изтънчен Range Rover Velar, иконичният всъдеход Defender 110 и изцяло обновеният Discovery Sport с модерен, луксозен интериор.

Range Rover е пример за изумително модерно излъчване, несравнима изтънченост и ненадмината проходимост - резултат от над 50 години еволюция, предоставяйки най-луксозните SUV автомобили на клиентите по цял свят. Известен като Императора Range Rover e символ на престиж, най-доброто, което успял човек може да притежава в света на SUV автомобилите.

Специалната версия на Range Rover - SV се отличава с внимателно изработени персонализирани детайли, които подчертават и допълват модернистичния дизайн на модела. Ексклузивният вид на предната броня и решетката с пет ленти отличават новия флагмански модел, като долният отвор включва пет прецизно изпълнени метални остриета с пълна ширина. Изящните материали, избрани да осигуряват неописуемото чувство за допир на притежателите на автомобила, включват гладка керамика, устойчива дървесина и блестящи метали, подчертавайки страстта на Special Vehicle Operations към качество и безкомпромисно внимание към детайла. Range Rover SV е първият от Special Vehicle Operations, който носи новия керамичен кръг, символизиращ дизайнерската и инженерна страст на екипа за модерен лукс, производителност и възможности.

Бъдещите собственици на Range Rover SV могат да избират от селекция от стандартна цветова палитра на Range Rover или един от допълнителните 14 цвята в SV Bespoke Premium Palette, която включва гама от гланц и изискани сатенени покрития. Клиентите могат също да посочат контрастен покрив в Narvik Black или Corinthian Bronze (тема само за SV Serenity*), в зависимост от избрания цвят на екстериора.

Услугата SV Bespoke Match to Sample за боядисване, която може да възпроизведе всеки външен цвят, поискан от клиента, на практика предоставя неограничени възможности за персонализация.

Новият Range Rover SV се предлага както в стандартна, така и в дълга база, включително конфигурацията с пет места за първи път. Клиентите на дългото междуосие имат опцията да посочат четириместния SV Signature Suite с електрически разгъваемата клубна маса и интегриран хладилник.
Изборът на мощни и ефективни двигатели включва усъвършенствания нов 530PS V8 Twin Turbo бензин, 510PS Extended-Range plug-in хубрид (само за SWB) и ефективния D350 двигател Ingenium дизел.

Range Rover Sport SV EDITION

Range Rover Sport е най-желаният, технологично усъвършенстван и високопроходим спортен SUV модел досега, съчетаващ внушително присъствие на пътя с инстинктивни реакции при шофиране, благодарение на най-модерната комбинация от шаси технологии, оборудвани някога в автомобил Land Rover.

Новият SV е най-мощният и динамичен Range Rover Sport, отличаващ се с висока производителност и несравнима проходимост. Наборът от подобряващи показателите технологии включва най-усъвършенстваната система на окачване в този клас и сензорна аудиосистема, която носи ползи за благосъстоянието на водача и неговите спътници.

Модерният, луксозен шампион по мощност заема мястото си на върха на освежената гама Range Rover Sport, постигайки ново ниво на динамични възможности, спортен характер и уверено присъствие.

Присъщ за високопроизводителната ефективност на новия Range Rover Sport SV, ексклузивният дизайн с подобрено управление на въздушния поток постига по-изявена и приземена естетика, с повсеместен избор на функционални олекотени и технически материали за усилване на високопроизводителните му възможности.

Ексклузивно задвижван от нов 4,4-литров бензинов двигател MHEV V8 с двоен турбокомпресор, мощност 635 к.с. и 750 Нм въртящ момент - с 60 к.с. и 50 Нм повече спрямо 5,0-литровия V8 със суперчарджър на предишното поколение Range Rover Sport SVR - новият Range Rover Sport SV може да ускори от 0 до 100 км/ч за едва 3,6 секунди и да постигне максимална скорост 290 км/ч. CO2 емисиите са също с 15% по-ниски спрямо двигателя V8 с 575 к.с. на предишния модел.

Тази изключителна производителност е възможна чрез комбинация от характеристики, които осигуряват намаляване на масата с до 76 кг, включително първата в света опция за 23-инчови джанти от карбонови влакна на сериен автомобил, карбоново-керамични спирачки (за първи път при Range Rover) и стандартно оборудвани аеродинамични подобрения като преден капак от карбонови влакна.

Defender 110

Мото-Пфое представя Defender, който отново е готов за велики дела!

Символ на здравина и мощ, от 1948 година Defender е символ на изключителна надеждност и е логичен избор за експедиции в труднодостъпни места по света. Новото поколение Defender e оборудван с набор от системи, като в това число високотехнологична система за всякакви терени Terrain Response, сензор за дълбочина на газене, задвижване на четирите колела, двустепенна раздатна кутия, асистент за спускане по наклон, система за подпомагане на потеглянето при ниско сцепление и много други. Defender e идеалният избор за акции и операции в тежки условия, както и за надеждна засилена защита на границите на страната.

Всъдеходът е проектиран и тестван до краен предел, далеч от стандарта за SUV моделите. Най-здравият Defender досега отговаря и на най-тежките изисквания с капацитет на теглене и газене в дълбоки води до 900 мм. Инженерната мисъл от най-високо ниво заслужено му печели приза „Най-добър автомобилен дизайн" на ежегодните World Car Awards. Характерният му силует го прави мигновено разпознаваем навсякъде, като той остава верен на пионерския дух, който е характерен за Land Rover в продължение на повече от 76 години, задавайки стандарти за 4х4.

Иконичен по име, форма и способности, Defender е най-здравият и многообразен модел в гамата на британската марка, като в него са заложени легендарни високопроходими възможности, надеждност и лесна поддръжка. Той е продукт на контролирана еволюция - могъща комбинация от опита на Land Rover, доказани инженерни и технологични способности и иновации. Затова е най-търсеният модел за екстремни експедиции и предизвикателни терени в целия свят. А фактът, че близо 60% от първите произведени автомобили Defender (1948 г.) са още в движение, доказва непреклонния дух на модела и неговите неограничени възможности.

Тази година Defender отбелязва 70 години от своето значимо хуманитарно благотворително партньорство с Британския червен кръст. Комбинираната работа на Defender и Движението на Червения кръст и Червения полумесец е повлияла на повече от два милиона живота, оказвайки хуманитарна подкрепа при природни бедствия, извънредни ситуации, хранителна несигурност, конфликти и климатични промени, вкарвайки в експлоатация първата мобилна аптека, редом с автомобили, изпратени да подкрепят хуманитарните усилия на Международните дружества на Червения кръст и Червения полумесец по света.

Range Rover Velar

Балансирани пропорции и впечатляващо лаконично присъствие, подчертани от съвременен дизайнерски подход към лукса. Новият Range Rover Velar е чист израз на модерния лукс, съдържащ най-новите технологии, характерния за Range Rover финес и впечатляващия нов изчистен, редуктивен дизайн.

Нова предна решетка се съчетава с характерния „плаващ" покрив, непрекъснатата средна линия и изравнените с каросерията, изваждащи се дръжки на вратите, които определят най-желаното в света семейство луксозни SUV модели. Нови супер тънки пикселизирани LED предни фарове постигат техничен, ювелирен външен вид и оптимизирана видимост, докато екстериорът е подчертан от нова долна задна броня и тъмни акценти.

Range Rover Velar първи демонстрира философията на Range Rover за редуктивния дизайн и издига този подход на ново ниво в интериора. Новият единичен „реещ се" 11,4-инчов извит стъклен сензорен екран е интегриран в централната конзола, осигурявайки незабавен и интуитивен контрол върху всички ключови автомобилни функции.

Пълен набор от технологии подпомага комфорта и благосъстоянието на пътниците, правейки средноразмерния луксозен SUV още по-желан. Range Rover Velar е също най-тихият автомобил в своя клас по отношение на шума от пътя, благодарение на усъвършенстваните технологии, включително новаторската система за активно шумопотискане.

Новият Range Rover Velar има мощност, подходяща за всеки клиент, включително plug-in електрическият хибрид P400e. Той се предлага с гама от плавно работещи бензинови и дизелови двигатели Ingenium, всички с технология мек хибрид - Mild Hybrid Electric Vehicle (MHEV), която повишава горивната ефективност и производителността.

Усъвършенстваният електрически хибрид P400e осигурява най-доброто от всички светове, комбинирайки електрически мотор с мощност 105 kW с бензинов двигател Ingenium, за да осигури безпроблемна и тиха производителност.
Балансът между шофиране само с електрическа енергия и бензинова производителност означава, че Range Rover Velar P400e е идеален за кратки градски пътувания и по-дълги пътешествия. Той има очакван пробег в реални условия до 51 км - достатъчен да гарантира, че средното ежедневно разстояние, изминавано с Range Rover Velar, би могло да бъде постигнато с нулеви вредни емисии. За по-дълги пътешествия plug-in хибридният силов агрегат осигурява комбиниран пробег в реални условия от 684 км на бензин и електрическа енергия.

Discovery Sport

Discovery Sport е с функционален дизайн, до седем места и готов за семейни приключения. Впечатляващо изтънченият нов интериор излъчва модерен лукс, сред който нашите клиенти могат да се възползват от най-новата информационно-развлекателна система Pivi Pro на елегантен, извит, стъклен сензорен екран, както и от цялото практично пространство за вещи, конфигурации на седалките и технологии за благосъстояние, които правят автомобила предпочитан от активните, съвременни семейства.

Изтънченият интериор на Discovery Sport се отличава с нов скоростен лост с рамка от тъмно анодизирано алуминиево декоративно покритие и елегантен мултифункционален волан с три спици.

Най-новата информационно-развлекателна система Pivi Pro извежда постоянно достъпни странични ленти, които осигуряват преки пътища до ключови контроли и функции на автомобила. Това позволява на потребителите достъп до 90% от задачите с две докосвания от началния екран. Удобството е налице с гласовия изкуствен интелект Amazon Alexa и безжичен Apple CarPlayTM за лесно управление на основните функции. Android Auto® също е стандартно оборудване за максимална свързаност.

Новият Discovery Sport се отличава също с фини обновявания на екстериора, които подчертават характерното ДНК на Discovery. Моделите Dynamic са по-изявени и целеустремени, с контрастен покрив и екстериорни акценти. Дръзките нови опционални алуминиеви джанти включват 21-инчов вариант в цвят Gloss Black и 19-инчов в цвят Gloss Black или с ефект „диамант". Към подбраната цветова палитра за екстериора е добавен цвят Varesine Blue.

Discovery Sport продължава да предлага гама от икономично plug-in електрическо хибридно и „меко хибридно" електрическо захранване, предоставяйки ефективност и производителност. Новата батерия на P300e осигурява подобрен пробег в реални условия до 47 км. Клиентите също могат да бъдат спокойни, че зареждането на техния електрически хибрид е бързо и лесно - зареждане от 0 до 80% е възможно само за 30 минути с постояннотоково зареждане, предлагано като стандартно оборудване. Бензиновите двигатели P250 и P200 Ingenium и дизеловите D200 и D165 Ingenium допълват гамата. И при двата вида гориво усъвършенстваната електрическа технология „мек хибрид" осигурява плавна работа на функцията старт-стоп за спокойно градско шофиране.

* Специалните SV Serenity и SV Intrepid дизайнерски теми са от ключово значение за персонализиране на новия New Range Rover SV. Тези теми могат да се ползват независимо от интериора или екстериора, или да се прилагат като една тема в целия автомобил. Съществуват общо седем различни комбинации, между които клиентите могат да избират.

*Източник: www.landrover.bg