Стартира конкурс за детска рисунка “Нарисувай Земята през очите на пчелите”
Секция: ЛЮБОПИТНО
19 Септември 2024 15:19
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Стартира конкурс за детска рисунка “Нарисувай Земята през очите на пчелите” Конкурсът се организира с подкрепата на издателство “Клет България”

/КРОСС/ Вчера стартира конкурсът за детска рисунка "Нарисувай Земята през очите на пчелите", организиран от "Истински мед" в партньорство в издателство "Клет България".

Участие в конкурса могат да вземат всички желаещи деца в две възрастови групи - до 7 г. и от 8 до 14 г. до 6 октомври включително. Всяка предварително одобрена рисунка ще бъде публикувана в галерия "Детски рисунки" в сайта на "Истински мед", a аудиторията ще има възможността да избере победителите чрез гласуване.

Организаторите на конкурса ще излъчат по трима победителите от всяка категория - участниците, събрали най-много гласове. Наградите включват различни продукти от "Истински мед", както и занимателни и логически помагала от поредицата "Моето любимо блокче", "Мисия здраве", "Да играем заедно", креативен комплект с логически игри и кубче на емоциите от издателство "Клет България" за най-малките, а за по-големите: комплект от трите издания на "С един поглед", "Какво знаем в края на 1.,2.,3., или 4. клас", "Тестови задачи", помагало "Четене с разбиране", креативен комплект с логически задачи и кубче на емоциите.

"Прегърнахме идеята, която стои зад хората, създали "Истински мед", през 2022 г., когато осиновихме нашите първи кошери. През следващите две години продължихме своята подкрепа, осиновявайки още кошери и разпространявайки важна и полезна информация за пчелите. Разгърнахме още повече темата през изминалата учебна година, когато в конкурса за връчване на научната награда на името на Димитър Кр. Димитров-Мастера, добавихме нова, специална категория: "Да осиновим кошер". Вярваме, че подкрепата на българските пчелари, а чрез тях и опазването на пчелите е много важна и ще продължим и занапред да работим върху повишаването на информираността на децата за важността от действията ни върху околната среда.", коментира Магдалена Тодорова, ръководител отдел "Маркетинг и ключови клиенти" в издателството.
Допълнителна информация за конкурса може да бъде открита тук.

За издателство Клет България:

Издателство Клет България е водещо образователно издателство у нас, част от голямата европейска издателска група Klett. Учебниците и учебните помагала с марките Анубис, Булвест 2000, Изкуства и Klett, осигурявани от издателството, са символ на качество за няколко поколения български учители.

Клет България доставя на българския пазар и учебни системи и помагала за чуждоезиково обучение на KLETT, университетските издателства - Cambridge University Press и Oxford University Press, големите европейски издателства Delta, Difusión, Éditions Maison des Langues и Casa delle Lingue, както и речници и самоучители с марката PONS и Langenscheidt.

Клет България е член на Асоциацията на Кеймбридж училищата в България, Българо-Британската бизнес Асоциация, Германо-Българската Индустриално-Търговска Камара и на Асоциация Българска книга.