Интензивни дъждове и гръмотевици
Секция: БЪЛГАРИЯ
19 Септември 2024 18:38
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Интензивни дъждове и гръмотевици

/КРОСС/ В петък облачността у нас ще е по-често значителна. На места ще има валежи, в планините в Югозападна България и в югоизточните райони ще са временно интензивни и с гръмотевици.

Ще духа слаб, в източната половина от страната умерен североизточен вятър. Минималните температури ще бъдат между 10 и 15 градуса, в София - около 12. Максималните температури ще са между 19 и 24 градуса, в София - около 19.

Над планините ще преобладава облачно време, по високите била и върхове ще е мъгливо. Валежи от дъжд ще има главно в масивите от Югозападна България и западната половина на Стара планина, както и в Странджа и Сакар. По най-високите върхове на Рила и Пирин ще превалява предимно сняг. Вятърът ще е до умерен от изток-североизток. Максималната температура на 1200 метра ще е около 14 градуса, на 2000 метра - около 7.

По Черноморието облачността ще е значителна. На много места ще има валежи от дъжд, по-значителни и с гръмотевици ще са по южното крайбрежие. Ще духа умерен, временно силен североизточен вятър. Максималните температури ще са 22-24 градуса, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е 3-4 бала.


Източник:БГНЕС