Благодарение на Hyundai, IVECO вече има eMoovy
Секция: Автомобили
19 Септември 2024 21:09
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Благодарение на Hyundai, IVECO вече има eMoovy

/КРОСС/ В началото на февруари тази година, Hyundai Motor и IVECO поставиха началото на ново сътрудничество между двете компании, което предвижда доставка на изцяло електрически лекотоварни автомобили, които ще се продават в Европа под марката Iveco.

По време на тазгодишното специализирано изложение IAA Transportation, IVECO представи и първото си ново пазарно предложение, дело на новото си партньорство с Hyundai Motor. То се нарича eMoovy и идва с основно предимство натрупаният опит на Hyundai в областта на изцяло електрическите задвижващи системи.

Задвижващата система на eMoovy е 800V, което е гаранция за постигане на изключително високи параметри на зареждане, като от компанията посочват, че заряд за нови 100 километра пробег може да бъде генериран за 10 минути. Общият свободен пробег на лекотоварната машина е до 320 километра, като за целта се разчита на батериен модул с капацитет от 76.1 kWh.

IVECO eMoovy, интериорът и предната част на което са разработени на базата на модела STARIA на Hyundai, разполага също така и с допълнителна ценна функционалност, а именно V2L (vehicle-to-load) система, която дава възможност на оператора на електромобила да използва интегрираната батерия за захранване на външни уреди.