Министър Красимира Стоянова проведе втора работна среща с представители на автошколите
Секция: БЪЛГАРИЯ
20 Септември 2024 06:29
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Министър Красимира Стоянова проведе втора работна среща с представители на автошколите

/КРОСС/ Министърът на транспорта и съобщенията Красимира Стоянова проведе втора среща с представители на автошколите. По време на вчерашните разговори бяха обсъдени обнародваните промени в наредбите за обучението и изпитите на кандидатите за водачи. Министър Стоянова посочи, че ще изиска от разработчиците на информационната система за дигитализиране на документите, свързани с теоретичното и практическото обучение, да приключат работа по-рано от предвидените 5 месеца.

„Уверявам ви, че ще направим всичко възможно системата да е готова преди крайния срок, така че да имаме повече време да проверим нейните възможности и заедно да я тестваме. Ако установим проблеми или пропуски ще работим за постигането на ефективен и работещ продукт, който да е от полза на бранша и курсистите. След приключване на тестовете и внедряването на тази система е предвиден още 5 месечен период, в който учебните центрове ще могат да водят документацията електронно или на хартия", отбеляза транспортният министър. По думите и това ще даде допълнителен срок за изчистване на възникнали грешки.

От страна на браншовите организации беше декларирана подкрепа за дигитализирането на документите, свързани с теоретичното и практическото обучение. Поставени бяха различни въпроси и проблеми, съпътстващи тяхната работа. Министър Стоянова разпореди на представителите на администрацията, участващи в срещата, да предприемат незабавни действия по разглеждане и решаване на поставените въпроси.