ДАЗД стартира национален детски конкурс за фотография, колаж и есе на тема: „Светът е по-добро място без насилие“
Секция: ЛЮБОПИТНО
20 Септември 2024 13:37
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
ДАЗД стартира национален детски конкурс за фотография, колаж и есе на тема: „Светът е по-добро място без насилие“

/КРОСС/ Държавната агенция за закрила на детето стартира национален детски конкурс за фотография, колаж и есе на тема: „Светът е по-добро място без насилие". От днес, 20 септември, до 31 октомври всички деца на възраст от 7 до 17 години могат да вземат участие в него. Конкурсът е част от Националната кампания на Държавната агенция за закрила на детето срещу насилието над и между деца „Бъди смел, бъди добър!".

„За Държавната агенция за закрила на детето винаги е изключително удоволствие да се запознава с детските творби, не само защото децата ни са много талантливи и креативни, но и защото така още веднъж научаваме тяхното виждане за света, техните мечти и притеснения. Затова и сега сме убедени, че ще получим прекрасни фотографии, колажи и есета, още повече вярвам, че темата „Светът е по-добро място без насилие" ще вдъхнови децата, защото без тяхното участие не може да се справим с агресията и насилието", коментира д-р Теодора Иванова, председател на ДАЗД.

Децата могат да изпращат своите творби
на e-mail: konkurs.dazd2024@sacp.government.bg или по Български пощи за сметка на Държавната агенция за закрила на детето на адрес: гр. София 1051, ул. „Триадица" № 2, за ДАЗД. Предложенията за конкурса трябва задължително да са придружени с кратка информация, която да съдържа трите имена и възраст на детето, име на родител/лице, полагащо грижи за него, адрес за кореспонденция, както и телефон за връзка с тях.

В конкурса за фотография децата ще бъдат разделени на три възрастови групи, както следва: от 7 до 11 години, от 12 до 14 и от 15 до 18 ненавършени години. В категорията за есе възрастовите групи са две: от 12 години до 14 и от 15 до18 ненавършени години. Изискванията за участие в конкурса е есето да е до 2 /две/ страници, формат А4, шрифт Times New Roman, размер 12. За колаж децата ще се състезават също в три възрастови групи: от 7 до 11 години, от 12 до 14 и от 15 до 18 ненавършени години.

„Отличените творби ще бъдат издадени в книжка, с която да покажем как децата виждат света без насилие, как си представят мечтания от тях свят. Тази книжка е изключително ценна за нас възрастните, за да чуем децата и да се постараем да отговорим на техните очаквания", допълни Камелия Николова, главен секретар на ДАЗД.

Пълният регламент за участие в конкурса „Светът е по-добро място без насилие" може да видите на официалната интернет страница на Държавната агенция закрила на детето: https://sacp.government.bg/