При удар с автомобил в дърво загина 26-годишна жена в Монтанско
Секция: БЪЛГАРИЯ
20 Септември 2024 15:17
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
При удар с автомобил в дърво загина 26-годишна жена в Монтанско

/КРОСС/ Жена на 26 години от град Чипровци е загинала на място след удар с автомобил в дърво край село Бели Мел, област Монтана, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

На 19 септември около 16:00 часа, по време на пътуването си от Чипровци към Монтана, поради несъобразена скорост, след завой, жената изгубила контрол върху автомобила си. Той излязъл от пътното платно, ударил се в крайпътно дърво и навлязъл в земеделска площ. Вследствие на удара жената е починала на място.

Тялото на починалата е транспортирано в МБАЛ „Стамен Илиев" в Монтана за извършване на аутопсия. Причините за възникналото пътнотранспортно произшествие се изясняват. По случая е образувано досъдебно производство.

От началото 2024 година до момента на територията на област Монтана са регистрирани 148 тежки пътнотранспортни произшествия, при които са загинали 11 граждани, а 216 са ранени. През същия период на 2023 година тежките пътнотранспортни произшествия са 137, загиналите са девет, а ранените - 20, поясниха за БТА от ОД на МВР в Монтана.