Министър Николов и посланикът на Аржентина си поставиха за цел да подобрят икономическите отношения
Секция: ИКОНОМИКА
20 Септември 2024 17:02
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Министър Николов и посланикът на Аржентина си поставиха за цел да подобрят икономическите отношения

/КРОСС/ Активизиране на икономическите отношения обсъдиха по време на среща министърът на икономиката и индустрията д-р Петко Николов и Н.Пр. г-н Алехандро Сотнер Майер, извънреден и пълномощен посланик на Република Аржентина в България.

Двамата подчертаха, че равнището на стокообмена не съответства на съществуващия между двете страни потенциал и разговаряха за възможностите за подобряване на търговското сътрудничество.

Министър Николов и посланик Майер посочиха, че има възможности да бъде задълбочено сътрудничеството в сектори като селското стопанство, туризмът, енергетиката, машиностроене и др.

На срещата стана ясно, че е стартирана подготовка за провеждане на Българо-аржентинска комисия за двустранно икономическо сътрудничество през следващата година в Буенос Айрес. Двамата разговаряха и за възможностите за организирането на съвместен бизнес форум, съпътстващ провеждането на двустранната комисия, за да се създадат нови възможности между бизнеса от двете страни.

Министър Николов подчерта, че провеждането на двустранната комисия за икономическо сътрудничество ще допринесе за подобряване на търговските отношения и ще подобри развитието на икономическите връзки между България и Аржентина.

От своя страна посланик Майер изтъкна, че страната ни може да се превърне в хъб за аржентински стоки към Източна Европа.