Европейски дни на наследството в Националния литературен музей
Секция: КУЛТУРА
20 Септември 2024 19:04
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Европейски дни на наследството в Националния литературен музей С изложбата „Отвъд бариерата“ отбелязваме 110 години от рождението на Павел Вежинов

/КРОСС/ Националният литературен музей се включва за поредна година в инициативата „Европейски дни на наследството", като обявява свободен вход на 21 септември, събота, в София за: къща музей „Иван Вазов", къща музей „П. К. Яворов" и къща музей „Никола Й. Вапцаров".

В същия ден в експозиционната зала в къща музей „Никола Й. Вапцаров" се открива за посетители изложбата „Отвъд бариерата", с която отбелязваме 110 години от рождението на писателя, сценарист и енциклопедична личност Павел Вежинов.

Нека бъдем заедно в Европейските дни на наследството с останалите жители на Европа като доказателство, че традицията продължава и след първото провеждане на инициативата във Франция през 1984 г.

За Националния литературен музей Европейските дни на наследството са повод за докосването на хиляди европейци до литературната памет на България и уникалната атмосфера, съхранена след живота на знаковите й творци в къщите музеи. Запознаването с обектите и ценните артефакти, съхранени в Националния литературен музей, са част от възпитанието и знанието на нацията, както и стимул за опазването на културното наследство на България и Европа.