Петър Петров: Българското мнозинство в момента страда от грандиозни манипулативни информации
Секция: ПОЛИТИКА
21 Септември 2024 09:15
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Петър Петров: Българското мнозинство в момента страда от грандиозни манипулативни информации

/КРОСС/ Българското мнозинство в момента страда от грандиозни манипулативни информации. Това каза депутатът от „Възраждане" Петър Петров в предаването „Панорама" по БНТ.

Ако Законът за чуждестранните агенти бъде приет на първо четене, преди второ четене ще бъде допълнено, че става въпрос за медиите и НПО-тата, които са агенти на чуждестранно влияние. "В закона пише, че е насочен срещу разпространители на информация и за хора, които формират мнение. Само със закон може да се установи, че една идея, за която е заплатено да бъде разпространявана, попада под ударите на този закон. Така ще има и последствия срещу тези, които я разпространяват, като единственото последствие е, че те ще са длъжни да се обозначават. Няма да има никакво друго ограничение на техни права", обясни Петър Петров.

Целта на „Възраждане" е постепенно да се превърне в първа политическа сила, която да има достатъчно мнозинство, за да сформира свое правителство, заяви отново той.

Петров коментира и острата реторика на Северна Македония, която според него е резултат от вдигнатото вето. „С вдигането на ветото ПП и ГЕРБ накара правителството на Македония да използва езика на омразата за политически цели. Те печелят избори с език на омразата срещу България", посочи той.

БНТ, „Панорама"