Григор Димитров спечели победа за отбора на Европа за "Лейвър къп" с впечатляващ обрат срещу Алехандро Табило (Чили)
Секция: СПОРТ
21 Септември 2024 10:20
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Григор Димитров спечели победа за отбора на Европа за "Лейвър къп" с впечатляващ обрат срещу Алехандро Табило (Чили)

/КРОСС/ Григор Димитров победи чилиеца Алехандро Табило със 7:6 (7:4), 7:6 (7:2) в първия си мач от тазгодишното издание на "Лейвър Къп", противопоставящ отборите на Европа и на Останалия свят.

Двубоят, който започна в 20:00 часа българско време в "Uber Arena" в Берлин, предложи истинска драма и невероятен волеви обрат, сътворен от българина. 10-ият в ранглистата на АТР изоставаше с 1:5 във втория сет, но успя да изравни и да прати срещата в тайбрек, където въпреки физически дискомфорт, успя да изтръгне победата.

Българинът, десети в ранглистата при мъжете, за последно участва на "Лейвър Къп" през 2018 година, когато изигра един мач на сингъл срещу Франсис Тиафо и един на двойки с Давид Гофен, помагайки на отбора на Европа да спечели трофея срещу тима на Света.

Сега той зае мястото на Рафаел Надал, който беше предвиден да играе, а днешната му победа носи на Тима на Европа една точка.

По регламента на надпреварата победа в среща от първия ден носи 1 точка, от втория - 2 точки, а от последния трети - 3 точки. Краен победител е първият отбор, достигнал до 13 точки.